diumenge, 28 de setembre del 2014

Ascens al Aneto el 12-09-14

Com sabeu cada any fem una eixida fugas al Pirineu, enguany a tocat l'Aneto.
Després de tots els preparatius eixirem cap a Benasqués el dia 11 a les 14h i arribarem a les 21:20, a l'hora de sopar, allí ens vam reunir tots els que anem a fer l'ascens. A les 23h aproximadament vam dormir a l'alberg del càmping Ixeia.
A les 04:15 del matí ja estàvem tots en dansa perquè l'autobús passa a les 05:10 per la Besurta, deixem el cotxe i pillem l'autobús, a les 06:00 ens deixa al refugi Vallibierna i comencem l'ascens.
Cap a les 9 arribem als ibons, uns llacs rodejats de pedres de granit,
i ja de dia podem vorer el paisatge que anem deixen enrere, a partir d'ací comença la part més dura, el desnivell comença a fer-se més fort, caminant cada volta més complicat pel tipus de terreny,
molts blocs de granit. Arribem a la glacera que hi ha prop del collado de corones, pas molt vertical, trepant per les pedres arribem dalt de tot i ens deixa impressionats la glacera de la cara nord, a vista deu de haver més de 15 metres de gel,
ens reagrupem, ens posem els grampons i cap a munt per la glacera, en acabar la glacera pugem un fort pendent i perfi arribem al famós pas de Mahoma, aquest pas, en condicions climàtiques bones, no té cap complicació, si no tens vertigen, en aquest cas millor no passes, però no te res de complicat.
Pas de Mahoma
Després de relaxar-nos, fer fotos, etc... comencem la baixada que ja són les 14h i ens queda un tros llarg fins al refugi de la renclusa, ja que baixem per la cara nord, creuem tot el glaciar fins a arribar al portillon superior,
ací comença la baixada al refugi, mare que baixada, esta baixada va poder en tots, vam acabar rebentats de les cames, bé,tots menys l'Albert, que és jove i esta fort, ens fallaven les cames, només teníem ganes d'arribar i sopar al refugi, a les 19:20 arribem al refugi, ufff.
L'endemà teníem previst tornar a pujar als pics Mir i Sayo, però ho deixem per un altra volta, decidirem baixar a la besurta pillar l'autobús i a Benasqués. Final del viatge, l'any que bé, mes.
__________________________________________________________________________________
FOTOS:

Camera de Raul                           Camera Jayen                
         

Track GPS: http://es.wikiloc.com/wikiloc/view.do?id=7798670