diumenge, 27 d’agost del 2023

Perdiguero 2022

Perdiguero, 3222 de altitud.

Total del recorregut: 19.5 Kilometres

Ascens total: 1800 desnivell positiu.

Un poc tard la publicació, peró feta

Aquesta volta ens decidim pel Perdiguer, ja ens quedem pocs pics principals per fer. Eixim de Montaverner divendres dia 9 de setembre cap a Benasc, direcció al camping Ixeia, aquest camping te un alberg per passar la nit.

Dia 9 a les 05:00 del mati ens alçem, ens organitzem i eixim al parking de Literola, desde ací començem l'ascens cap al Perdiguer pel barranc de Literola direcció al ibonet de Literola, desde el ibonet comença el ascens pel Collado de Ubago, ací ja comença el nesnivell fort, parem a manjer alguna cosa amb les vistes del Ibon Blanco de Literola i després de recuperar energies comença un ascens per pedres sense camí marcat fins al Perdiguero Este a 3170 metres, al poc trepant cap amunt arribem al Perdiguer. Despres de fer-se fotos i menjar alguna cosa començem el descens per la cresta nord del Perdiguer que en acabar baixem pel primer collado que veiem cosa que no recomano baixar per el mateix lloc que nosaltres pel fort desnivell i la pedra solta que tenim, al ser dificultos anem buscant destrepes en pedra maciza.

Despres de unes hores arribem fins al Ibon Blanco de Literola en el que no hi ha lloc per pla per descansar fins que no arribem al final del Ibon.

Al passar l'Ibon comença una forta baixada, en alguns llocs no esta ni marcada, es baixa per on es pot amb molta cura.

Ja en l'Ibonet de Literola la baixada es la mateixa que la pujada fins el parking.

La ruta es prou exigent degut al desnivell acumulat en una sola jornada.

Ruta al Wikiloc.: Perdiguer

Powered by Wikiloc


Video resum del ascens: Video

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada