dimecres, 12 de desembre del 2012

La pujada al Penyagolosa

Ja estem ací altra volta, vaig a descriure la pujada del Penyagolosa per la cara sud per dins de la canal, espectacular.
Ací estem ja preparats. 
Al final de tot trobareu l'album de fotos i el video


El diumenge dia 9 de desembre a les 7 del mati eixim de Montaverner (fa un fred que pela), en eixir de l'autovia parem a fer-se un calentet i desprès de 3 hores de camí arribem a Sant Joan del Penyagolosa, ens preparem i a les 10:30 comencem a caminar, per a no perdre la costum ens clavem per dins d'un barranc i barranc amunt, per sort no ens banyem els peus perquè l'aigua està congelada, jeje.


El sender no es gens pesat, es molt boscos, a les 11:30 parem a esmorzar i continuem amb molt de fred, la ruta te poc de desnivell, perquè estem donant-li la volta al Penyagolosa a buscar la cara sud,
ens trobem amb una font que te un abeurador d'un metre de d'aigua i està amb un pan de gel

Desprès del passeig que hem fet disfrutant del bosc i de les fonts congelades amb mes de 4 dits de gel, arribem a la cara sud, alguns ja pensaven que el gps estava equivocat, però no, ens a portat al lloc, per dins d'un barranc, però ens ha portat, es quedem mirant cap amunt i alguns es fan creus, en mig quilometre tinguem que pujar 600 metres de desnivell, impressionant.

Ara be lo bo, tot per amunt sense descans, trepant amb les mans, cames, braços i tot el que es podia, cada vegada mes pendent i tanca-se entre dos grans parets formant una canal fins arribar al final, que hi ha una cadena per ajudar-te a pujar el tram mes complicat, i perfí dalt, a celebrar-ho.


Per està pujada que es diu la Canal, es molt recomanable portar casc, perquè hi ha molta pedra solta i molt de desnivell, i a la mes mínima les pedres van cap avall amb molta velocitat.
La tornada la férem per on puja la majoria de la gent, per la cara nord, per esta part es molt fàcil i pot pujar qualsevol persona i disfrutar de les vistes, que son espectaculars.

Segur que repetirem.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada