dilluns, 26 de març del 2018

Balaitus, Pirineu

Ascens al Balaitus pic de 3144 msnm, no sent dels mes alts es algo tecnic.
El dia 08-09-17 eixim de Montaverner a les 7 del mati cap a Sallent de Gallego arribem a les 13h mengem un bocadillo i comencem el ascens desde el embassament la Sarra cap al refugi respomuso.

Amb tranquilitat i fent fotos arribem al refugi
sobre les 18:15, descansem, ens relaxem i a les 20:00 a sopar, el menjar, bé, pero el del refugi de Goriz i Renclusa, millor. Sopan sentim com alguns cambien el ascens al Balaitus per altre pel mal temps, nosaltres decidim continuar amb el Balaitus.
Dissabte ens despertem a les 6h per estar al primer torn de esmorzar.
Sobre les 07:15 comencem el ascens,
amb pendent forta, prompte comença a ploure i despres a nevar, despres de esmorzar la neu ja no cau cap avall, amb el vent veiem com neva cap amunt, malament.
En arribar a la Brecha de Latour, ens sorpren un poc els passos de trepada,
del II i II+, els pugem i en arribar dalt de la Brecha i vorer la cara est, sens trenquen els plans, una vetisca que ens congela la capuxa de la xaqueta, canelons de gel a les roques, i roques amb una fina capa de gel. Aci prenen la decició de tornar cap enrrere degut als passos de pujada que ens queden, sort que portevem la corda, i vam rappelar tota la Brecha Latour, ja que amb la neu la cosa es complicava. A les 15h dinem al embassament de Respomuso i despres cap al cotxe, a les 17:30 eixim cap a casa. Un altra volta tornarem a intentar, ens hem quedat amb les ganes de fer pic i baixar per la gran diagonal, ja tenim excusa per tornar.

Fotos:



Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada